Salam Perkenalan kepada saudara dan saudari hari ini. Terima kasih kerana membuka blog saya hari ini. Apa yang baik datang daripada Allah dan tidak baik itu datang dari kelemahan diri sendiri. Semoga ada maklumat dalam blog ini yang bole diguna pakai dalam kehidupan kita seharian.

Rabu, 28 Mac 2012

Pencuri geledah beg penumpang nyenyak tidu ( AWAS....JANGAN TIDOR SAMPAI TAK SEDAR PULA YA!!!)

2012/03/28

SINGAPURA: Ketika penumpang sebuah pesawat Singapore Airlines (SIA) dari Jakarta ke republik ini leka menonton video atau tidur Ahad lalu, dua lelaki sibuk menggeledah barang berharga dalam beg bimbit mereka.

Kedua-duanya pencuri warga China itu, menggeledah beg yang diletakkan dalam kabin atas mencari barang berharga. Dalam satu kes, mereka berjaya menemui AS$5,000 (RM15,318.48) dalam sebuah beg komputer riba.
Namun seorang anggota krew yang perasan memerhatikan mereka. Sejurus penerbangan Jakarta-Singapura itu mendarat di Lapangan Terbang Changi di sini, polis sedang menunggu kedua-duanya.
Berapa kejadian kecurian berlaku bulan lalu. Laporan polis sudah dibuat dan syarikat penerbangan dan krew mereka mengambil langkah berjaga-jaga.

Sebelum ini, seorang krew melihat seorang penumpang mengeluarkan sebuah beg komputer riba dari kabin atas, kemudian duduk di kerusi yang tiada penumpang, menarik sebuah dompet dan mengeluarkan sejumlah wang tunai dan disumbat ke dalam poket jaketnya. – Agensi


SUMBER DARIPADA BERITA HARIAN 28.03.2012

Tiada ulasan: