Salam Perkenalan kepada saudara dan saudari hari ini. Terima kasih kerana membuka blog saya hari ini. Apa yang baik datang daripada Allah dan tidak baik itu datang dari kelemahan diri sendiri. Semoga ada maklumat dalam blog ini yang bole diguna pakai dalam kehidupan kita seharian.

Selasa, 28 Jun 2011

Belerang mancis jadi makanan kegemaran budak

2011/06/28
PEMALANG (Jawa Tengah): Seorang budak perempuan berusia 29 bulan dari Pemalang, Jawa Tengah dilaporkan mempunyai tabiat pelik memakan mancis. Malah budak terbabit dilaporkan boleh menghabiskan sehingga dua kotak batang mancis dalam masa dua hari.

Tiara Handayani, anak bongsu pasangan Bejo, 34, dan Sri Handayani, 28, dilaporkan mula mengamalkan tabiat pelik itu ketika berusia setahun.

Ibu bayi terbabit mendapati anaknya itu mengunyah bahagian belerang mancis itu dan membuang batangnya.
“Kami terkejut apabila mendapati Tiara memakan sekotak penuh mancis tetapi kami lega kerana dia tidak mengadu sakit perut atau sakit kepala kerana memakannya,” kata Sri Handayani, ibu Tiara kepada agensi berita Antara.

Ibu bapa Tiara cuba menghentikan tabiat buruk anaknya itu tetapi budak berkenaan mempunyai cara sendiri untuk memastikan tabiatnya itu dapat dipenuhi. – Agensi

Tiada ulasan: